Boost je eigenwaarde

Boost je eigenwaarde

Wil jij ook je eigenwaarde verhogen, dan is dit groeitraject zeker voor jou!

In deze online training leer je wat eigenwaarde eigenlijk is en de verschillende manieren die wij aangeleerd hebben om ermee om te gaan.

Als je aan verschillende mensen vraagt wat eigenwaarde eigenlijk is, krijg je evenveel verschillende antwoorden. Het is alsof iedereen daar zijn persoonlijke versie van gemaakt heeft. Dit maakt het ook moeilijk wan wat voor de ene werkt zal voor iemand anders misschien helemaal niet werken.

Bottom line willen we allemaal zoveel mogelijk van onze kwaliteiten gebruiken en deze krachtig neerzetten. Dan heb je zogenaamd “eigenwaarde”. Om dit te doen wordt vaak therapeutisch gekeken naar problemen uit het verleden die deze kwaliteiten en kracht onderuit gehaald hebben.

Onze visie

Open Mind heeft zo zijn eigen kijk op eigenwaarde. Dit komt omdat wij vanuit een zeer ruime kijk het thema benaderen. Dit zijn de overwegingen die wij maken rond eigenwaarde:

  • Veel eigenwaarde is “ontleend” aan een diploma, een status, een prestatie of een ander externe zaak waar je niet altijd impact op hebt. Dit nastreven werkt, maar is niet duurzaam. Bovendien veroorzaakt deze vorm veel trauma’s van falen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.
  • Eigenwaarde is voor ons ook “context-gebonden”. Dit wil zeggen dat je kan schitteren in de ene context en je voelt falen in een andere omgeving. Dit stukje wordt zelden meegenomen in het verhaal rond eigenwaarde! Wel heel belangrijk.
  • Iemand therapeutisch “helpen” om eigenwaarde te bekomen is een tegenstrijdigheid waar enkel je hoofd, maar niet je lichaam kan mee omgaan. De persoon die jou helpt stemt immers onbewust toe dat jij het zelf niet kan en jij kijkt op naar je begeleider. Deze “afhaneklijkheidssituatie” is niet “versterkend”
  • Om eigenwaarde te boosten, gaan wij ook niet de therapeutische toer op. Hiermee wordt immers aangegeven dat “iets mis is met jou”.
  • Het eigenwaardeverhaal voor HSP-personen zal zich vooral situeren op vlak van “begrepen worden” en dat is moeilijk voor een niet-HSP.

Hoe gaan wij te werk?

  1. Je bekomt eerst een aantal inzichten over wat eigenwaarde is en wat “referetiepunten” kunnen zijn voor een gezonde eigenwaarde. Je kan dan een doel stellen en het afmeten aan het behalen of bekomen van deze referentiepunten.
  2. Veel eigenwaarde trainingen zorgen ervoor dat je de waarde zelf bepaalt en daarin helemaal “uit verbinding” gaat met je context. We gaan oefenen om in verbinding te blijven en bij te sturen zodat we eigenwaarde kunnen neerzetten vanuit het hart, vanuit je ZIJN en niet vanuit je hoofd of vanuit je macht.
  3. Wekelijks krijg je een thema om bepaalde aspecten van je eigenwaarde geleidelijk aan te beheersen. Dit zijn actiepunten rond tal van topics. Het gaat hier eigenlijk vooral over het helen van kleine en grotere trauma’s zoals, kritiek, perfectionisme, competitie, angsten en verlangens etc…
  4. Via persoonlijke vragen en begeleiding krijg je zicht op je specifieke eigen beperkingen en tips om die aan te pakken.
  5. Je eindigt met een succesdagboek, waarin je je eigenwaarde zal zien stijgen door jezelf meer en meer te manifesteren met al je mogelijkheden en kwaliteiten.

Deze online opleiding is eenvoudig en toegankelijk. Bij ernstige problemen kan individuele begeleiding aanvullend werken.

Heb je heel veel interesse in dit onderwerp, dan kan je je daar helemaal in opleiden. Binnen Open Mind is dit deel van het trauma-traject dat Een essentials, Pro en Master blok omvat. Samen bijna 30 dagen opleiding!

Volg deze training