HSP groeitraject

HSP groeitraject

Onze maatschappij is druk en vol prikkels. Een hooggevoelig persoon ontvangt veel meer prikkels met zijn zintuigen dan een gemiddeld persoon. Een HSP kan al die prikkels ook verwerken, maar vaak loopt het fout in de verwerking of in de output, in de reactie die je geeft of niet geeft. In onze opvoeding hebben we immers afgeleerd om ook te reageren op de prikkels die we ontvangen, omdat anderen dan raar kijken en vaak niet verstaan waarover we het hebben.

Dit HSP groeitraject geeft jou de handleiding waar je reeds heel je leven naar op zoek bent, voor jezelf, je partner of je kinderen. Het leert jou vrede nemen met je HSP zijn, leert je ermee om te gaan zodat de last en de nadelen omgebogen worden in voordelen en het waarderen van die fijne kwaliteit. De inhoud is gekozen volgens de belangrijkste struikelblokken van het HSP zijn.

De gebruikte technieken en tips zijn ontwikkeld door Serge en Sofie, vanuit hun relatie als 2 heel hooggevoelige mensen in een nieuw samengesteld gezin met 4 hooggevoelige kinderen. De inspiratie is ook verzameld vanuit meer dan 20 jaar dagelijkse ervaring met mensen en groepen. De vele hooggevoelige mensen die wij mochten begeleiden, hebben ons geleerd wat werkt, bij wie en hoe. Deze kennis wordt in dit HSP groeitraject gedeeld. Heb je naast dit traject nog extra persoonlijke begeleiding nodig, dan staat ons team klaar!

Volg deze training

Training Inhoud

Hoofdstukken Status
1

1 – Handleiding

2

2 – Wat is HSP

3

3 – Soorten HSP

4

4 – Prikkelniveau

5

5 – Grenzen

6

6 – Denken | voelen

7

7 – Eigenwaarde

8

8 – Relaties

9

9 – Kinderen

10

10 – Werkvloer

11

HSP vragenuurtje