Rouwbegeleider

Rouwbegeleider

Rouwen en loslaten hoort bij het leven, het gaat over zowel een gestorvene, als een huis, een werk, een relatie, een juweel, een droom, een pad, een diploma,…

In het Westen wordt rouw makkelijk opzij geschoven. Rouwen moet snel gaan zodat je weer kan doen zoals ervoor en dood is taboe. Meestal wordt het ganse rouwproces met alle emoties en trauma die erbij hoort onder de mat geschoven, en dus doorgeschoven naar de volgende generaties.

In deze coronatijd lopen meer rouwprocessen vast doordat er geen afscheid mogelijk was.

De opleiding rouwbegeleider leert je omgaan met mensen met acute en chronische rouw. Deze nieuwe benadering gaat over diepgaand verwerken van verlies en omgaan met rouw. Dit voor tal van kleine rouwprocessen tot traumatische overlijdens en zelfmoord. Naast zichtbare banden met een overledene zijn er ook nog tal van “onzichtbare” of “energetische” verbindingen met de dierbare. Ook daar wordt rekening mee gehouden. Je begeleidt een vastgelopen rouwproces en brengt het weer in beweging zodat de cliënt bewust in het hier en nu kan leven en kijkt in ziet.

Je leert een uniek 7-stappenplan, concreet toepasbaar op verschillende soorten rouwprocessen.

Je krijgt in deze opleiding een waaier aan werkvormen voor detectie, aanpak, verwerking en healing van verschillende soorten rouw, zoals visualisatie, fysieke beweging, systemische oefeningen,…. Nieuw is de integratie van traumatherapie dat met loslaten te maken heeft en het systemische kader.

Rouwbegeleiding gaat verder dan wat mentale technieken. Je krijgt een duidelijk kader en uniek 7 stappenplan en heel veel oefeningen die werken. De spirituele dimensie en zelfgroei krijgen een plek. Je leert zelf vrede krijgen met het thema dood. De inspiratie is verzameld vanuit meer dan 20 jaar ervaring met mensen en groepen. De vele rouwende mensen die wij mochten begeleiden, hebben ons geleerd wat werkt, bij wie en hoe. Heb je naast dit traject nog extra persoonlijke begeleiding nodig, dan staat ons team klaar!

Volg deze training